Vinresa till Spanien och Frankrike

Följ med oss och VinConsulten i Sydost på vår vinresa

Samling sker i spännande Bilbao där vi har möjlighet att besöka världsberömda Guggenheimmuséet. Därefter beger vi oss till Rioja där vi gästar några av toppbodegorna. På vår väg norrut stannar vi en kväll i San Sebastian en av Europas mest spännande gastronomistäder. I Frankrike går rutten genom klassiska vindistrikt som Bordeaux, Loire och Champagne med väl utvalda nedslag hos odlarna.

OBS! Ni ansvarar själva för utresan, så möter vår buss och chaufför upp på plats och tar er med på resan hela vägen hem.

Varmt välkomna på en oförglömlig bussresa tillsammans med DackeBuss och VinConsulten i Sydost!

Status:
Fullt

Bra att veta

DackeBuss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 25 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni har fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Dagsprogram

DAG 1 Söndag 29/9 Resdag till Bilbao
Vi tar oss till Bilbao på egen hand. För den som önskar finns möjlighet att boka flyg Kastrup-Bilbao som ett tillval. Det kommer även att finnas möjlighet att lämna bagage på bussen som kör ner och möter upp i Spanien. Vi checkar in på Hotel Sercotel Gran Bilbao.

DAG 2 Måndag 30/9 Bilbao
Dags att upptäcka den spännande staden Bilbao. Utmed floden Nervión finns det mesta av dess sevärdheter med det futuristiska Guggenheimmuséet i centrum. Här bjuds även på shopping och matupplevelser. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag på hotellet.

DAG 3 Tisdag 1/10 Bilbao—Laguardia
Nu börjar vår resa och turen går mot Spaniens mest kända och hyllade vindistrik—Rioja. Vi kommer att besöka några av de mest omtalade vinproducenterna, både klassiska och mer moderna. Lunch äter vi tillsammans. Vi stannar 2 nätter på Hotel Sercotel Laguardia, med gemensam middag på hotellet på kvällen.

DAG 4 Onsdag 2/10 Rioja
Det blir en heldag i Rioja med besök på intressanta bodegor i området. Några använder samma metoder som de gjorde för 100 år sedan medan andra nyttjar den senaste tekniken. Vi får smaka vad som skiljer dem åt. Vi äter
gemensam middag på hotellet.

DAG 5 Torsdag 3/10 Rioja—San Sebastian
Efter ett avslutande besök i Rioja beger vi oss norrut igen och stannar över natten i underbara San Sebastian, ett europeiskt matmecka med en härlig blandning av Michelinkrogar, Pintxos-(tapas)hak och allt däremellan. Lunch utmed vägen. Middag på hotellet.

DAG 6 Fredag 4/10 San Sebastian—Bordeaux
Efter frukost på hotellet beger vi oss av mot en av vinvärldens mest legendariska destinationer. Bordeaux har med sina majestätiska slott och storslagna viner satt standarden för ett kvalitetsvin världen över. Efter lunch hinner vi med ett första besök i vingårdarna. Gemensam middag på hotellet

DAG 7 Lördag 5/10 Bordeaux
Vi ägnar hela dagen åt besök och vinprovningar hos några av de berömda egendomarna kring staden Bordeaux.

DAG 8 Söndag 6/10 Bordeaux—Chinon
På morgonen fortsätter vi vår färd norrut. Efter ett stopp i Cognac når vi Chinon, en liten stad vid floden Vienne som är en biflod till Loire. Här gör man röda viner av Cabernet franc.

DAG 9 Måndag 7/10 Loiredalen
Nu är det dags att utforska några av pärlorna utmed Loire. Vackra slott och underbara chenin blancviner väntar oss.

DAG 10 Tisdag 8/10 Chinon –Epernay
Vi lämnar vackra Loiredalen och reser mot bubblornas högborg där vi ska bo i trevliga staden Epernay som var årets vinort 2018. Lunch utmed vägen och gemensam middag på hotellet.

DAG 11 Onsdag 9/10 Epernay
Idag blir det besök och provsmakning hos väl valda champagnehus. Passa på att fylla på källaren med bubbel som inte går att få tag på därhemma. Gemensam middag.

DAG 12 Torsdag 10/10 Epernay—Bremen
Vi lämnar Epernay bakom oss och påbörjar resan hem med gott om raster längs med vägen. Vi stannar för övernattning i Bremen.

DAG 13 Fredag 3/10 Växjö/Nybro/Kalmar
Efter frukost på hotellet sitter vi åter upp i bussen för den sista av avslutande resan hem till Sverige. Vi stannar för rast längs med vägen.

Powered by Travelize