Värmland med Dalarna 4 dagar

- Med Sandgrund Lars Lerin, Rottneros Park, Mårbacka och Carl Larsson-gården

Följ med oss på en oförglömlig bussresa till Värmland och Dalarna. På vår resa besöker vi Sandgrund Lars Lerin och tar del av en av Nordens främsta akvarell-konstnärers verk. Vi besöker Rottneros Park med sina sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning. En plats full av skrönor, historier, drömmar och visioner.

Under en guidad tur får vi ta del av Selma Lagerlöfs Mårbacka. Platsen som inspirerat henne och som enligt henne själv legat till grund för hennes skrivande. Vi besöker även Sveriges mest berömda hem Carl Larsson-gården, där vi genom en guidad visning får ta del av parets artistiska talanger i en modern och personlig arkitektur, färgsättning och inredning.

BOKAS MOT FÖRFRÅGAN!

Välkomna ombord för en bussresa i vårt vackra Sverige. 

Status:
Fullt

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Dagsprogram

DAG 1 Efter avslutad lastning kör vi norrut mot Karlstad. Vi stannar för förmiddagsfika längs med vägen. Vi ankommer till Karlstad ca 13.00 och avnjuter en god lunch. Efter lunchen anländer vi till Lars Lerins Sandgrund. Här tar vi del av utställningar och njuter av en guidad tur innan egen tid att upptäcka alla fantastiska målningar och aktuella utställningar. Efter Sandgrund beger vi oss till hotellet för incheckning. På kvällen serveras en kvällsbuffé på hotellet.

DAG 2 Efter en god natts sömn och en härlig frukostbuffé checkar vi ut innan vi åter sitter upp i bussen. Första stoppet för dagen blir Rottneros Park. Här tar vi del av dess vackra park genom guidning och med egen tid för att upptäcka omgivningarna. Vi avslutar besöket med en lunch innan vi åker vidare mot Mårbacka och  en visning i Selma Lagerlöfs fotspår. Här njuter vi även av vårt eftermiddagskaffe innan vi åker sista sträckan till Borlänge för incheckning på hotellet. Vi äter en 2-rätters på hotellet.

DAG 3 Efter frukost beger vi oss till Carl Larsson-gården för att genom guidning ta del av gården, historierna och familjens liv. Vi dröjer oss kvar i Carl Larssons fotspår och avnjuter en lunch i Hyttstugan. Efter besöket åker vi tillbaka till Borlänge och vårt hotell för egen tid på stan med möjlighet till shopping, mat och att upptäcka Borlänge. På kvällen bjuds det återigen på en 2-rättersmiddag på hotellet.

DAG 4 Vi är inne på resans sista dag. Efter frukosten checkar vi ut från hotellet innan vi lastar bussen och påbörjar vår resa hem. Vi stannar för lunch längs med vägen. Efter ytterligare körning fyller vi även på med lite fika och eftermiddagskaffe på Tindereds Lantkök innan vi sitter upp i bussen för sista biten hem.

Powered by Travelize