Rüdesheim 6 dgr

Rüdesheim 6 dagar

Upplev vackra Rüdesheim med fokus på vin och lokala sevärdigheter

Följ med DackeBuss och Blåklintsbuss på en resa till tyska Rüdesheim am Rhein, en liten stad med ca 10 000 invånare. Orten är belägen längs Rhendalen i södra Tyskland och här finns bland annat Drosselgasse, en välkänd turistgata, som är en 3 meter smal och 144 meter lång gränd fylld med små souvenirbutiker.

Sista dag för att boka är den 4 augusti 2020.

Resan sker i samarbete med:

Med reservation för eventuella pris– och programförändringar.

Bussresan är klimatkompenserad!

Status:
Fullt

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Dagsprogram

DAG 1 Vi ansluter BlåklintsBuss vid Motel Ljungby med gemensam frukost innan vidare färd mot Bad Oldesloe där vi övernattar på väg till Rüdesheim. Gemensam middag på kvällen.

DAG 2 Resan går vidare och vi anländer till Rüdesheim sent på eftermiddagen. Här bor vi på Central Hotel, lugnt beläget i hjärtat av det historiska distriktet i vinstaden Rüdesheim. Alla lokala sevärdigheter ligger inom bekvämt gångavstånd från hotellet.

DAG 3 Efter frukost tar vi linbanan upp på sluttningarna och går en promenad i odlingarna under fackkunnig ledning. Vi får prova 4 olika viner och promenaden avslutas med en sopplunch. Tillbaka till hotellet åker vi vintåg (engelsk guidning).

DAG 4 Idag blir det en båttur mellan Rüdesheim och St Goarshausen. På eftermiddagen besöker vi Weingut Zimmerman i Bernkastel-Kues och provar 5 viner.

DAG 5 Dags att påbörja resan hemåt och vi övernattar i Bad Oldesloe, precis som på nedresan.

DAG 6 Vi checkar ut och styr kosan hem mot Sverige. För DackeBuss resenärer finns möjligheten om tillval av transfer till sin hemort, annars tar man sig på egen hand från Motel Ljungby och hem. Beräknad ankomst till Ljungby är kl 18:30.