PRAG DEN GYLLENE STADEN MED BERLIN.

Upptäck två av Europas mest intressanta huvudstäder på en och samma resa. Metropolen Berlin, en av Europas mest spännande städer, och den gyllene staden Prag vars förgyllda hustak och spiror fascinerar.

Vi börjar och avslutar resan med övernattning i Berlin. Berlin är en fascinerande och mångfasetterad stad. Upplev stadens kontraster från öst till väst med kända monument och byggnader som Berlinmuren, Brandenburger Tor, TV-tornet och Tysklands riksdag Bundestag.

Prag är slående vackert med de historiska delarna som breder ut sig på båda sidorna av Moldau. Floden korsas av många broar och mest känd är den magnifika Karlsbron. Staden bjuder på ett brett kulturarv, vindlande gator och äkta pilsner. I Prag bor vi på Hotel Beranek Prague i hjärtat av centrala Prag, bara några minuter från Fredstorget och Torget i Gamla Stan. Hotellet ligger nära Tjeckiens nationalmuseum och Jan Palachs minnesmärke.

Välkomna till Europas Hjärta och låt dig förtrollas av Prags magi!

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Sverige - Berlin 25/5 ca 72 mil
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Berlin som vi når ca 18:30-19:00.Vi tar in på Park Inn by Radisson ett av Berlins bättre hotell.  Detta 4-stjärniga hotell ligger precis vid Alexanderplatz.  Här erbjuds eleganta rum, med badrum i marmor och power-shower samt golvvärme. WiFi är gratis i hela hotellet.Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Berlin – Prag 35 mil
Efter frukost gör vi en rundtur genom de mest kända delarna av Berlin. Lunch på egen hand, därefter fortsätter söderut förbi Dresden och når Prag framåt sen eftermiddag. I Prag bor vi centralt på Hotell Beranek.  Hotellet ligger nära Prags centrum, bara 5 minuters promenad från Vaclavplatsen. Hotellet är en bra bas för att utforska denna vackra, historiska stad. Vi bor. bara en kort promenad från Prags gamla stadsdel. Det finns en tunnelbanestation framför hotellet och spårvagnar går precis runt hörnet. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Prag 
Efter frukost samlas vi i receptionen för cirka fyra timmars stadsrundtur i Prag med svensktalande lokalguide. Vi vandrar till fots genom gamla stan och ser bland annat de judiska kvarteren, gamla stadens torg och Karlsbron. Eftermiddagen tillbringas på egen hand för exempelvis shopping. I centrum finns bland annat skovaruhuset Bata, varuhuset Tesco och nybyggda shoppingcentret Palladium som har över 180 butiker. Under kvällen får vi uppleva tjeckiska traditioner på en folkloremiddag på U Marcanu restaurang Prag.  Vi bjuds på tjeckiska folkvisor och danser. Under tiden njuter vi av en 3-rätters middag av traditionella tjeckiska rätter, tillsammans med lokala drycker.

Dag 4. Prag 
Att Prag är en av världens vackraste städer vet vi nog vid detta laget, men från vattnet är staden som allra vackrast. Vi får en 2 timmars en trivsam båttur på vackra floden Moldau som klyver staden på mitten.  Efter lunch samlas vi igen för ett besök på Staropramen Brewery med rundvisning och provsmakning. Gemensam middag på kvällen på hotellet.

Dag 5. Prag – Berlin ca 35 mil
Frukost och avresa mot Berlin. Vi stannar för ett ordentligt lunchuppehåll i Dresden. Staden brukar kallas ”Florens vid Elbe” och har en historisk stadskärna som återskapats efter att den ödelades i bombningarna 1945. Framåt sen eftermiddag når vi utkanten av Berlin och vårt övernattningshotell 4-stjärniga Pentahotel Berlin Potsdam. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Berlin – Sverige  ca 72 mil
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel.

Vi beräknar vara åter i Kalmar ca 22:00 

Bra att veta!

Bra att veta/

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts.

Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

EU-medborgare måste resa på ett pass som är giltigt under hela vistelsen. Ytterligare giltighetstid efter vistelsen behövs inte.

Medborgare från icke-EU länder måste färdas på pass som är giltiga i minst 90 dagar efter beräknat utresedatum från Tjeckien.

Beställ EU-kort i god tid, det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder, kortet är giltigt i 3 år.

Valuta i Tyskland är euro i dagsläget är 1 euro = 10, 28 sek

Valuta i Tjeckien är koruna i dagsläget är 1 CZK= 0,40 sek

Undersök så ni har aktiva avbeställningsskydd och reseförsäkring.

Förslagsvis via hemförsäkring eller via Visa och MasterCard.

Meddela vid bokning om du eller någon i ert resesällskap har någon typ av matallergi.

Meddela vid bokning födelsedatum (6 första siffrorna), fullständig adress, mobilnummer och eventuell mailadress.

 

Powered by Travelize