Litauen– En dold pärla

Kryssning Karlshamn-Klaipeda
(OBS! Nytt datum 5 september)

De baltiska ländernas gömda pärla, Litauen, är en berusande cocktail av både fantastisk naturskönhet, historia och underbar arkitektur och riktigt god mat. Landet har många slott och herrgårdar, gamla kyrkor och museer. Litauer är särskilt stolta över sin historia och tar vara på dess arv. Därför finns det mycket att upptäcka och uppleva här. Vi provar lokala specialiteter, besöker bärnstensmuseum, vandrar i gamla stan m.m. 

Följ med på vår spännande kryssning  från Karlshamn till Klaipeda på 3 dagar till Litauen i samarbete med DFDS och Dacke Buss! 

PLUSKORTSPRIS 1 995 KR/PP ORDINARIE PRIS 2 495 KR/PP

 

Med reservation för eventuella pris– och programförändringar.

Bussresan är klimatkompenserad!

Status:
Fullt

Dagsprogram Kryssning Karlshamn Klaipeda

Dag 1 Efter avslutad lastning går färden direkt utan stopp mot Karlshamn  och DFDS terminal för incheckning och ombordstigning. Vi går ombord och intar våra hytter.Kl. 19:00 avgår färjan från Karlshamn mot Litauen och Klaipeda. Vi intar 2-rätters middag  medan vi sakta stävar genom Karlshamns skärgård. Kvällen i övrigt fri för egna aktiviteter.

Dag 2 Medan vi har sovit gott har färjan börjat att närma sig hamn. Vi börjar dagen med en god frukost ombord och kl. 09:00 ankommer vi så till Klaipeda, Litauens äldsta stad.  Vi samlas vid bussen för att möta upp vår guide och startar med en bussrundtur i Klaipeda. Sedan fortsätter vi vidare mot den fina SPA -orten Palanga. Där går vi till fots ut till stranden för att titta på stadens berömda badbrygga.  Vi fortsätter till stadens välkända Bärnstensmuseum, som rymmer en av världens största samlingar  av bärnsten. Sedan blir det gemensam lunch följt av en rundvandring i gamla stan.  Innan vi åter ska gå ombord för hemresa får vi möjlighet till shopping. Båten avgår kl. 21:00 och under kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3 Vi intar en god frukost innan vi lägger till kl. 09.00 i Karlshamn. Samling sker så snart som möjligt vid bussen för hemresa.Vi kör direkt utan stopp.

 

Powered by Travelize