Oslokryss med Köpenhamn & Julmarknad Spikersuppa

Upplev julmarknad i två av Nordens huvudstäder, en kryssning med DFDS Seaways moderna färjor mellan Köpenhamn och Oslo. Det blir en dag i Oslo där vi bland annat får uppleva ”Karl Johan”, Vigelandsparken, Operahuset och Aker Brygge, samt en traditionell julmarknad att strosa runt bland bodar och stånd som erbjuder julens alla delikatesser och hantverk. På hemresan vid ankomsten till Köpenhamn möter lokal guide upp för en ordentlig rundtur med bussen genom staden. Det kommer givetvis finnas tid för H.C. Andersens sagoliknande julmarknad innan vi färdas åter mot hemtrakterna. Det kommer finnas glögg och en massa annat gott som hör julen till. Bäst av allt, det är helt gratis!                             

Hjärtligt välkomna!

Julmarknad Spikersuppa

Status:
Fullt

Dagsprogram Julmarknad Spikersuppa

Dag1  När vi hämtat upp samtliga resenärer går resan mot Malmö och Köpenhamn. Under färden sker rast  på lämplig plats. Vi gör en tur genom Malmö för att se Turning Torso och Västra Hamnen. Sedan går färden via Öresundsbron till Köpenhamn och DFDS terminal för incheckning och ombordstigning. Vi går ombord och installerar oss i våra hytter. 
Kl.16.30 avgår DFDS Seaways från Köpenhamn mot Oslo. Vi intar buffé ombord medan vi sakta stävar genom Öresund.  Kvällen är i övrigt fri för egna aktiviteter ombord.

Dag2  Medan vi sakta glider genom Oslofjorden avnjuter vi rederiets rikliga frukostbuffé ombord. Kl. 09.45 ankomst till Oslo och samling sker vid bussen för en rundtur i den norska huvudstaden. Vi har kunnig lokal guide med under turen. Vi ser bl.a. Operahuset, Vigelandsparken, Aker Brygge, Karl Johan och Holmenkollen samt en traditionell julmarknad innan vi vänder åter till färjan för ombordstigning. Kl. 16.30 avgång från Oslo. På hemresan kan Ni boka till en middag i à la cartematsalen eller välja att inta middag på egen hand. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag3  Vi intar en god frukost innan vi lägger till kl. 09.45 i Köpenhamn. Samling sker så snart som möjligt vid bussen. Lokal guide möter upp för en rundtur i den danska huvudstaden - vi ser bl.a. Amager, Ströget, Nyhavn och Rosenborgs Slott. Det blir tid för H.C. Andersens sagoliknande julmarknad innan vi färdas åter mot hemtrakterna. Hemresan är beräknad till kl. 14.30. Under hemresan har vi rast på lämplig plats. Medan vi färdas bekvämt ser vi tillbaka på en som vi hoppas trevlig tur till Oslo/Köpenhamn.  
 

ÖVRIGT
Teknisk arrangör för resan är Dacke Buss AB i Nybro, Färdhandlingar sänds ut av Dacke Buss AB med inbetalningskort för handpenning och slutbetalning av resan.

Vi inkvarteras i dubbelhytter ombord med dusch/WC. Hytterna behåller vi under vistelsen i Oslo. Man får inte vara ombord på färjan under dagen.

Vi påminner om att kan vara lämpligt att växla in lite norsk och dansk valuta inför resan. Kontrollera så att Ni har ett bra försäkringsskydd inför resan. 

Påminner om PASS/ID-handling. Skall kunna visas vid ombordstigning i Oslo och Köpenhamn samt kontroll Öresundsbron

Powered by Travelize