Norra England 2018 med flyg & buss!

NORRA ENGLAND

Vem vill inte gå längs Penny Lane i Liverpool, ta en naturskön båttur på Windermere i Sjödistriktet och veta mer om Yorks vikingahistoria? Eller åka ånglok genom Yorkshire, äta fish & chips i Whitby och imponeras av byggnader som Whitby Abby, och den romerska muren Hadrians Wall. Eller prova på kall och nybryggd real ale efter en helt makalös vandring i Parcevall Gardens. Under en vecka besöker vi härliga städer och historiska platser, allt insvept i den engelska landsbygdsmiljö som attraherat oss skandinaver i årtionden. Välkomna med på denna fantastiska resa där vi tillsammans plockar några av Norra Englands guldkorn. Vår duktiga och erfarna reseledare Christina Johnstone  med sin chaufför kommer att ge er en resa att minnas.

Avresa 14/9

 

OBS! Denna resa erbjuder vi avgångar från Kastrup i Danmark och Arlanda i Stockholm.

Välkommen på vår resa där allt ingår förutom två luncher!

 

The Lake District

Status:
Fullt

Dagsprogram

14/9 Fredag Författare och sötsaker

Efter tidig avresa från hemorten tar vi oss med buss till flygplatsen Kastrup i Danmark med rast under vägen. SAS-flyget avgår kl. 08:30 och landar lokal tid 09:35 i Manchester.

Från Arlanda avgår flyget 07:35 och landar 09:05.

Vid framkomst möter vår chaufför och buss upp oss och efter lastning så börjar vårt stora äventyr. Vi lämnar Manchester och kör mot Haworth, en charmig by i västra delen av Yorkshire. Byn är mest känd för sina berömda författarsystrar Brontë. Vi besöker deras museum där vi får en fascinerande berättelse om deras liv som kvinnliga författare under mitten av 1800-talets England. Systrarnas mest kända verk är Jane Eyre, Svindlande Höjder, Agnes Gray och Främlingen på Wildfell Hall. Innan besök på muséet äter vi lunch på en av byns pubar, The Old White Lion. Före avresa får vi lite egen tid att upptäcka byn. Oavsett om man är svag för sötsaker eller ej så bör ni titta in till Mrs Beightons Sweet Shop. Sen eftermiddag sitter vi åter upp i bussen för avresa mot vårt hotell Ibis Styles Leeds City Centre Arena. Här ska vi bo under tre nätter och det är ett bra utgångsläge för utflykter i grevskapet Yorkshire.  

 

15/9 Lördag Vikingar och spöken

Efter frukost sitter vi åter upp i bussen för avresa till York där vi ska tillbringa vår dag.Vi börjar besöket med en gemensam promenad i denna muromgärdade lilla stad. York är grundad av romarna och här finns många historiska minnesmärken, t.ex. den stora gotiska katedralen, ringmuren, medeltidsgatan The Shambles och berömda Jorvik Viking Center. York är även känt för sina pubar, tebjudningen på Bettys, plus att staden sägs vara hemsökt. Efter rundturen blir det fri tid att upptäcka ditt York. Under eftermiddagen retur till vårt hotell och Bradford och gemensam middag på kvällen.

16/9 Söndag Magiska Yorkshire och nybryggt öl

Under vår sista dag i Västra Yorkshire och Bradford ska vi njuta av böljande landskap, vidsträckta herdar, små bygator som kantas av fina och typiska engelska stenhus.  Byar med sina egna slaktare, en grönsaksaffär, bageri, ost- och vinbutik. Landskapet når verkligen Svindlande höjder, för att nämna en berömd filmatisering från trakten. Det är även i undersköna och backiga västra Yorkshire som Kalenderflickorna med Helen Mirren i spetsen planerade sin nakenkalender i den brittiska komedin Kalenderflickorna från 2003. Vi stannar för a nice cup of tea  på ett mysigt teahouse. Och avslutar dagen med ett bryggeri- besök. Sedan åter till hotellet och gemensam middag på kvällen.

17/9 Måndag Ånglok och Fish and chips

Då lämnar vi Bradford för denna gång och nu drar nu vi vidare norrut mot Newcastle. Från Pickering åker vi en härlig tur med ångtåg och färdas bokstavligt talat tillbaka till 1800-talets England. Ombord serveras vi tea and scones med tillbehör. Tåget tar oss genom grönskande dalar, via stationer kända från film och tv, fram till Whitby vid kusten. Staden förknippas med Bram Stokers Dracula, Kapten James Cook, sin klosterruin och fish & chips. Nöjda och belåtna med vår dag checkar vi in under sen eftermiddag/kväll på vårt hotell för natten, Jurys Inn Newcastle gateshead Quays. Gemensam middag på kvällen.

Tisdag 18/9 Lake Distrikt och Hadrianus Wall

Vi säger tack och adjö till Newcastle för denna gång och beger oss västerut mot den välkänt vackra nationalparken Lake Distrikt. På vägen ser vi en bit av Hadrianus Wall, en romersk gränsförsvarsanläggning som byggdes på order av kejsare Hadrianus. Den 118 km långa muren stäckte sig från kust till kust.Väl framme vid Lake Distrikt och orten Ambleside tar vi en naturskön båttur på Englands största sjö Windermere och njuter av de fina vyerna. Byn är i övrigt känd för Beatrix Potters och poeten William Wordsworths hemvist. Nu väntar vår lunch på oss som kommer bli en speciell upplevelse, vi ska besöka The Wild Boar Inn.Detta är ett otroligt charmigt litet värdshus med eget mikrobryggeri, vi får smaka på några av deras olika sorter till lunch och det finns även möjlighet att köpa med sig fina förpackningar hem. Mätta och nöjda vilar vi en stund på bussen som nu tar oss söderut mot Liverpool. Efter incheckning på vårt charmiga hotell Best Western Premier Collection The Richmond blir det egen tid innan vår gemensamma middag.

Onsdag 19/9  Gammalt och nytt i Liverpool

Nu ska vi bekanta oss med Liverpool som många förknippar med fotboll och Beatles. Men staden har så mycket mer att erbjuda. Ett underbart historiskt centrum med gamla byggnader som klarat sig från krigen, här finns även fler museum än i någon annan stad utanför London. Liverpool har även en stor mångkulturell befolkning,  med ett av världens största Chinatown och faktiskt det första i Europa. Vi börjar dagen med rundtur och lokal guide därefter blir det egen tid till att upptäcka staden. Vi avslutar kvällen med gemensam middag. Och för de kvällspigga så rekommenderar vi ett besök  på berömda Cavern Club, en musikklubb i Liverpool där Beatles uppträdde närmare 300 gånger innan de fick sitt stora genombrott. Det ser fortfarande ut som på 50-60-talen och om kvällarna spelas det live Beatlesmusik med otroligt duktiga musiker.

Torsdag 20/9  Beatles Museum och hemresa

Vår sista morgon i Liverpool och England för denna gång. Men innan hemresan har vi en av höjdpunkterna kvar, vårt besök på The Beatles Story Experience. Det är världens största permanenta utställning som enbart handlar om Beatles historia. Vi får följa hela bandets karriär men även de fyra medlemmarnas liv före och efter splittring av gruppen. Här finns även en välsorterad butik där man kan botanisera bland massor av roliga souvenirer med Beatlestema. Åter på bussen styr vi mot Manchester för att hinna med vårt flyg till Köpenhamn som avgår kl 18:20 med ankomst kl 21:10 lokal tid. Under resan till Manchester stannar vi för att äta lunch. I Köpenhamn väntar så vår Dacke Buss på oss för att köra oss sista biten hem.

BOKA SENAST 30/6 2018

TILLÄGG OCH RABATTER
Enkelrumstillägg: 

VALUTA
Engelska pund , 1GBP = 11,05 SEK

GLÖM INTE

Europeiska sjukförsäkringskortet.
Servicekortet via din hemförsäkring.PASS 
Stavning och namn vid bokning måste överensstämma med passet. 

FLYGTIDER

14SEP Arlanda - Manchester  07:35 - 09:05

20SEP Manchester - Arlanda  18:30 - 21:50

14SEP Köpenhamn - Manchester  08:30 - 0935

20SEP Manchester - Köpenhamn  18: 20 - 21:10

Ett incheckat bagage med en max-vikt av 23 kg per person. Handbagage max 8 kg      

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Powered by Travelize