Möt våren i Paris 2019 - 7 dagar

Tema: Arkitektur, historia och konst

Paris är och förblir något alldeles speciellt! Följ med oss på en resa där vi njuter av några av Paris klassiska landmärken kryddat med temat arkitektur, historia och konst. Under resan besöker vi Slottet i Versailles, där vi med en guidad tur får ta del av dess vackra arkitektur, historia, trädgård och konst. Vi besöker även Musée de l´Armée (Les Invalides) och Musée d´Orsay för en djupdykning i fransk historia och konst.

Pris från:
9 225:-
Dagar:7
I resan ingår följande:
- Bussresa enligt program
- Öresundsbron t/r
- Färja Rödby -Puttgarden t/r
- Vägskatter/Vägmoms i Danmark, Tyskland,
Holland, Belgien och Frankrike
- Svensktalande reseledare under hela resan
- 6 nätter del i dubbelrum
- 6 frukostbufféer
- 2 middagar på hotell exkl. dryck.
- 2 st 3-rätters på lokala restauranger i Paris
- 1 stadsrundtur med lokalguide
- Entré & guidad tur på Slottet i Versailles
- Entré på Musée de l´Armée (Les Invalides)
- Entré till Musée d´Orsay
- Fri tid att på egen hand upptäcka Paris
- Svensktalande reseledare på hela resan
- Moms enligt gällande regler


TILLÄGG/
Enkelrum hotell 2200:-/person
Avbeställningsskydd 200:-/person

AVRESETIDER
05.00 Kalmar Rasta
05.30 Nybro Preem
06.00 Emmaboda Runes Bensin
06.10 Eriksmåla Marknadsplatsen
06.25 Lessebo hpl Läkarstationen
06.35 Hovmantorp Sigro
06.55 Växjö Fagrabäcksrondellen
07.55 Osby Lars Dufwa
09.05 Hässleholm McDonald´s, Stoby
09.35 Höör City Gross

LEGITIMATION/PASS
Ta med giltigt pass på resan.
Boka resa

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Dagsprogram

DAG 1 Efter lastning i Kalmar kör vi söderut  med rast längs vägen mot Danska Rödby via Växjö, Osby, Hässleholm, Höör, Malmö och Öresundsbron. Överresa med Scandlines färjor från Rödby till Puttgarden, överresan tar ca 50 minuter. Vi stannar för rast under resan på lämplig plats. Vi anländer till vårt stop over  Hotel Idingshof i Bramsche där vi äter gemensam middag på kvällen.

DAG 2 Efter en god natts sömn och en härlig frukostbuffé sitter vi åter upp i bussen. Nu ska vi köra sista sträckan fram till vårt huvudmål på resan. Under eftermiddagen  anländer vi till Paris och vårt hotell Ibis Paris Ornano Montmartre North. Efter incheckning väntar en 3-rätters middag på närliggande restaurang.

DAG 3 Efter frukost möter vår lokalguide upp för en stadsrundtur där vi njuter av några  av Paris klassiska landmärken. Därefter är det fri tid att på egen hand upptäcka Paris, innan vi på kvällen avnjuter ännu en 3-rätters middag på restaurangen Le Clou.

DAG 4 På resans fjärde dag är det så dags att få njuta av arkitektur, historia och konst. Vi  börjar dagen med att besöka Musée de I´Armée (Les Invalides) , muséet som inhyser en av världens största  konst-  och  militärhistoriska samlingar med en unik inblick i Frankrikes historia. Under eftermiddagen besöker vi konstmuseet Musée d´Orsay beläget vid den västra stranden av  Seine och inrymt i en före detta järnvägsstation. Därefter blir det fri tid att upptäcka Paris.

DAG 5 Resans femte dag är vigd åt att besöka Slottet i Versailles. Här får vi ta del av slottets historia, storslagna arkitektur, konst och vackra trädgårdar genom en guidad tur med svensk lokalguide. För den som önskar ges tid att på egen hand utforska slottet och dess egendom innan vi reser tillbaka till hotellet, där ni än en gång ges egen tid att upptäcka Paris med dess restauranger och sevärdigheter.

DAG 6 Då är det dags att säga tack och adjö för den här gången. Efter frukost sker utcheckning och lastning av bussen. Vi lutar oss bekvämt tillbaka och njuter av de vackra vyerna och våra många upptäckter från vår resa till Paris. Under resan passerar vi än en gång genom Belgien och Holland. Vårt hotell är See und Sporthotel i Ankum, Tyskland, där vi äter gemensam middag på hotellet på kvällen. Vi stannar för raster under resan på lämplig platser.

DAG 7  Efter frukost och utcheckning är vi åter på väg. Hemresa via färjan Puttgarden-Rödby, och sedan genom Danmark och Öresundsbron. Vi stannar för rast under resan på lämplig plats innan vi åter är i våra hemorter efter en oförglömlig resa till Paris på temat arkitektur, historia och konst.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/4BussMöt våren i Paris 2019 7 dagarMer än 89 225:-Boka
Powered by Travelize