LARS LERIN & GUSTAF FRÖDING - Karlstad

Möt livet och konsten i sin helhet med
Lars Lerin och författaren Gustaf Fröding!

Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen. Han arbetar även i andra tekniker och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. På Sandgrund Lars Lerin finns hans permanenta utställning. Lars är även en begåvad författare med en helt egen stil, en nära och stark gestaltande berättandeform.

En av våra mest folkkära skalder, Gustaf Fröding, föddes på Alsters herrgård den 22 augusti 1860. Gustafs barndom var fylld av idylliska somrar, men också personliga trauman, vilket påverkade honom både som person och diktare.

Vi bor på Clarion Plaza, ett modernt fullservicehotell i centrala Karlstad!

Garanterad avgång!

Status:
Fullt

KARTA

Dagsprogram

DAG 1 Efter avslutad lastning går färden mot Karlstad. Under resan sker rast vid motell/värdshus. Kl. 15.00 beräknad ankomst och incheckning på Clarion Hotel Plaza som ligger centralt i Karlstad. I övrigt inget program denna dag, och då är det gott om tid för egna upptäckter. För er som bokat serveras kvällsbuffén på hotellet mellan kl. 18.00 - 21.00.

DAG 2 Efter rikligt frukost beger vi oss till Sandgrund Lars Lerin. Vid ankomst en guidad informa-tion. Sedan tid att se museet efter eget intresse. Det finns ett mysigt café och möjlighet att handla böcker mm i deras reception. Transport till Clarion Plaza sker under eftermiddagen. För er som bokat serveras kvällsbuffén på hotellet mellan kl. 18.00 - 21.00.

DAG 3 Frukost på hotellet. Sedan sker utcheckning och lastning av bussen för vidare transport till Alsters Herrgård. Kl.10:00 beräknad ankomst för en guidad visning. Det är födelseplatsen för diktaren Gustaf Fröding, som föddes på herrgården den 22 augusti 1860. Sedan sker vidare resa mot Småland. Raster sker under färden vid motell/värdshus.

 

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Powered by Travelize