Klassisk Julmarknad Lübeck & Hamburg 4dagar

Lübeck & Hamburg är en häftig julmarknadskombo i Norra Tyskland där man hittar allt som har med julen att göra och lite till. Första dagen gör vi en utflykt till Hamburg där vi  bekantar oss med staden och julmarknaden som är en av Tysklands största. Andra dagen gör vi en guidad tur till Lübeck en av Nordtysklands äldsta och kanske mest populära julmarknader sedan 350 år tillbaka. Vi promenerar längs gågatan på Breite Strasse, där man hittar butiker av olika slag och även lite större kedjor. Här ligger även det kända Café Niederegger, där vi kan shoppa Lübecks berömda marsipan. Det finns också många intressanta sevärdheter, som t ex Holsentor, Marienkirche m.m.  

Varför nöja sig med en julmarknad när man kan få två! 
 

Klassisk Julmarknad i Lübeck

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 Lastade och klara tar vi sikte mot Öresundsbron och därefter färjan Rödby– Puttgarden. Rast sker på lämpligt värdshus/motell. På färjan kan man få sig något att äta eller ägna tiden åt att shoppa lite ombord. Väl i land fortsätter vi mot Bad Oldesloe och vårt hotell. Efter incheckning och en stunds avkoppling samlas vi för en gemensam middag. 
Dag 2 Vi samlar oss efter en smarrig frukost och beger oss iväg med buss för en guidad tur till Hamburg och Tysklands största Julmarknad.  Vi börjar med en rundtur för att bekanta oss med omgivningarna innan vi shoppar loss i denna härliga storstad. Sent på eftermiddagen återvänder bussen till vårt hotell.
Dag 3 Vi äter en härlig frukost innan det är dags att utforska Lübeck med vår guide. Staden är känd sedan länge för sin julmarknad och här möter oss ”juliga” dofter av glühwein, brända mandlar och mycket mer. Att sedan staden är klädd i julskrud och välkomnar oss i advent med pampiga juldekorationer och ljus på Rådhustorget, Breite Strasse och Marienkirche, gör det inte mindre trevligt. 
Dag 4 Efter en stärkande frukost söndag morgon tackar vi för oss och påbörjar hemresan via Puttgarden - Rödby och Öresundsbron. Vi lutar oss tillbaka i vår bekväma buss och tänker på och njuter av den upplevelse vi haft i Lübeck och Hamburg.
 

Powered by Travelize