Jul på Ekenäs slott

Jul på Ekenäs slott är mycket uppskattad. Det är lätt att förstå då slottet är ett riktigt medeltida sagoslott med tinnar och torn som direkt skapar en känsla av förväntan och spänning.
Under julmässan klär vi hela slottet i julskrud med marschaller och granar som bidrar till att skapa den där riktigt gemytliga julstämningen. Mässan på Ekenäs Slott hålls i stallet, boden, stall-längan, ekonomibyggnader, slottskällaren samt i flygeln.

Här hittar du över 80 av landets skickligaste hantverkare. Slöjdare i trä och halm står sida vid sida med keramiker och textilhantverkare. Här hittar alla något till släktingen eller vännen som ”redan har allt”.
Gör också ett besök i matboden med julbordets alla läckerheter uppdukade. Dofterna, smakerna och kommersen är en upplevelse i sig.
Till julmässan på Ekenäs Slott kommer man för att umgås och ha trevligt. 

Missa inte ett besök på Ragnar Dahlbergs berömda café som är på mässan!
 

Välkomna ombord!

Status:
Fullt

Dagsprogram

När vi hämtat upp samtliga resenärer går resan mot Ekenäs slott och en av Sveriges mest uppskattade julmarknader. 

Kl.09.00 Sitter vi till bords för att inta en förmiddagsfika på mysiga Badholmen. 

Kl.12.00 Beräknad ankomst till Ekenäs slott och vi kan börja botanisera bland allt som kan behövas inför den stundande julhelgen. Under julmarknaden sker guidning av slottet flera gånger per timme. Till dessa visningar är det "drop-in" som inte behöver förbokas. Kostnad 40kr för alla över 15 år och 20kr för barn 7-15 år. Barn 0-7 år gratis.

Kl.16.00 sker samling vid bussen för hemresa med stopp för rast på hemvägen och vi ser tillbaka på en som vi hoppas trevlig tur till Julmarknad på Ekenäs slott.
 

Powered by Travelize