IRLAND flyg & buss!

IRLAND 2018

Mer information om 2019 kommer inom kort!

Upptäck Irland med sina öppna och vänliga människor och sin fascinerande natur.

Landskapet som går i olika nyanser av grönt bjuder på berg, hedar och branta klippor som stupar ner i Atlanten. Vi får uppleva mysiga städer och byar och vi får med oss både kultur och historia. Det blir också tillfälle att prova den inhemska maten, whiskeyn och en eller annan Guinness under vår fina resa.

Kanske du får chansen att träffa dessa fantastiska människor som är vänliga och fulla av värme.

Clifs Of Moher

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dagsprogram 2018

Dag 1/

22/5 Tisdag  Kastrup-Dublin , Arlanda -Dublin

DublinTidig avresa från hemorten. Vi kör söderut mot Kastrup via Öresundsbron för flygresa till Dublin med SAS. Under flyget över finns möjlighet att köpa frukost/fika. Väl på plats inväntar vi våra gäster som ankommer med flyg från Arlanda. Vår buss med chaufför hämtar oss på flygplatsen för vidare transport till resans första besök Old Jamesson Distillery i Dublin som är en av Irlands äldsta whiskeyproducenter. I anslutning till besöket äter vi en enkel lunch.

Därefter blir det incheckning på Academy Plaza Hotel. Vi bor mitt i hjärtat av staden, med gångavstånd till shopping, Temple Bar, Trinity Collage, gallerier och flera andra kända turistmål. Vi bekantar oss med vår omgivning under eftermiddag/kväll. Gemensam middag på hotellet.

http://www.academyplazahotel.ie/en/

 

Dag 2/

23/5 Onsdag Dublin

dublin-trinityVi inleder dagen med att upptäcka Dublin tillsammans med Christina, vår reseledare och guide under resan. Vi får bl.a. se Trinity College med unika Book of Kells, parlamentsbyggnaderna och St Patricks Cathedral. Vi besöker även världsberömda Guinness Storehouse där vi får en rundvandring med smakprov på deras omtyckta drycker. Under eftermiddagen blir det tid för egna upptäckter innan det är dags för gemensam middag under kvällen.

http://www.academyplazahotel.ie/en/

 

Dag 3/

24/5 Torsdag Dublin-Galway

Kylemore AbbeyIdag tar vi oss till västra delen av Irland och det natursköna Connemaraområdet. Här ligger Kylemore Abbey vackert och vi besöker den magnifika byggnaden med den tillhörande viktorianska trädgården. Gemensam lunch under dagen. Därefter beger vi oss till Galway där vi bor över natten. Galway är en livlig och charmig stad som ligger fint vid Galway Bay. Gemensam middag på hotellet.

http://www.flanneryshotelgalway.com/

 

Dag 4/

25/5 Fredag Galway-Tralee

Cliffs of MoherVi lämnar Galway och åker genom det spännande klipplandskapet Burren. Vi fortsätter sedan till de storslagna klipporna Cliffs of Moher som stupar 200 m rätt ner i Atlanten. Detta är Irlands mest fascinerande naturfenomen och härifrån får vi vidunderliga vyer. Här finns även möjligheter att köpa en enkel lunch innan avresa. Efter avslutat besök beger vi oss söderut mot Tralee där vi ska bo i 2 nätter.

 

Hotell inte klart

 

Dag 5/

Lördag 26/5 Ring of Kerry

Ring of KerryIdag färdas vi runt Ring of Kerry, en av Irlands mest populära rutter, som går runt halvön Iveragh. Turen går genom ett sceniskt landskap med storslagen natur, vackra vyer ut över havet och genom pittoreska byar. Här finns även möjligheter att äta en enklare lunch innan vi fortsätter vårt program för dagen. Vi besöker Kerry Bog Village Museum i Glenbeigh som visar hur irländarna levde på 1700-talet.

Gemensam middag på kvällen.

 

Hotell inte klart

 

Dag 6/

Söndag 27/5 Tralee- Cobh

Rock of CashelI dag ska vi besöka staden Cobh som var det sista anhalten och stop för Titanic innan hon möte sitt öde den 14 april 1912. I Cobh steg 139 resenärer ombord, vi får följa några av dessa resenärers historia. Ett mycket intressant och gripande besök, lunch på egen hand i Cohb. Efter lunch ska vi besöka Rock of Cashel en medeltida borg som är som tagen ur en film eller saga. Högt belägen på en klippa utanför samhället Cashel tornar sig borgen 110 meter över havet. Vissa delar av borgen är byggd under tidigt 1200-tal.

Därefter beger vi oss till vårt hotell för natten i charmiga Kilkenny.

https://www.kilfordarms.ie/

 

Dag 7/

Måndag 28/5 Kilkenny -Dublin

Kloster i WicklowPå vår väg till Dublin stannar vi i Glendalough en väldigt naturskön och vacker dal som ligger intill ruinerna av ett gammat kloster i området i Wicklow. Klostret ligger vid de två sjöarna Upper Lake och Lower Lake och är en av de mest populära turistattraktionerna i området. De omkringliggande bergen utgör Wicklow Mountains National Park som har många omtyckta vandringsleder. Vi fortsätter till en av Irlands vackraste trädgårdar Powerscourt Estate Garden, där  äter vi lunch på egen hand. Slottets café är känt för sin tårtbuffé och härliga sallader.  Sedan får vi egen tid att strosa runt och njuta av all växtlighet och besöka slottets butiker.

Därefter åker vi och checkar in på vårt hotell i Dublin. Som avslutning på denna heldag blir det på kvällen blir det irländsk afton med mat, musik och Irländsk dans. Vi vågar lova en magisk kväll och ett perfekt sätt att avsluta vårt besök på Irland för denna gång.

 

Dag 8/

Tisdag 29/5 hemresa Dublin – Kastrup/ Arlanda

Efter frukost och utcheckning säger vi tack och farväl för denna gång

Transfer till flygplatsen, och på Kastrup väntar vår buss för transport till hemorten.

 

Flygtider med SAS direktflyg.

2018-05-22 10:30 - 11:45 Flyg Köpenhamn - Dublin

2018-05-29 12:30 - 15:40 Flyg Dublin - Köpenhamn

2018-05-22 09:50 - 11:35 Flyg Stockholm- Dublin

2018-05-29 12:15 - 15:55 Flyg Dublin – Stockholm

 

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Powered by Travelize