Info coronaviruset

Information om coronaviruset

Här kan du läsa mer om DackeBuss information om coronaviruset. 

Under de senaste dagarna har det publicerats information i media om coronaviruset (Covid-19) och många av våra kunder har frågor inför sina resor. Nedan ger vi mer information och har sammanställt svaren på de vanligaste frågorna. 

Vi på DackeBuss tar alltid resenärernas säkerhet på största allvar och följer alltid myndigheternas rekommendationer. Därför genomför vi inte resor till områden där UD vid resans tidpunkt avråder från resor. Vi följer noga informationen från folkhälsomyndigheten och regeringen. Uppdaterad information finns i länken nedan. 

https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Kommer min resa att bli av?  
Vi bevakar löpande den information som Utrikesdepartementet, Folkhälsomyndigheten och regeringen kommunicerar. Resor med resmål som inte omfattas av avrådan från myndigheter kommer att genomföras. Om en resa ska genomföras eller ej bestäms löpande i takt med att vi får information. 

Om du önskar avbeställa din resa till berörda regioner som inte avråds av myndigheter så gäller våra vanliga resevillkor: https://www.dackebuss.se/upload/pdf/resevillkor.pdf samt de beslut som fattas av branschorganisationer och myndigheter.

Vad kan jag göra som ska ut och resa?  

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Folkhälsomyndigheten kommunicerar flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat är god handhygien en viktig faktor för att minska smittspridning. Att tvätta händerna noga i tvål och varmt vatten och att använda handsprit ofta rekommenderas. 

Powered by Travelize