Göta Kanal med Cloetta och Brunneby Musteri

Följ med på en trevlig dagsresa på ”Sveriges Blå Band” - Göta Kanal, som sträcker sig från Sjötorp vid Vänerns östra strand till Mem vid Slätbaken i Östergötland. Vi har valt ut en sträcka mellan Borensberg och Berg i Östergötland för vår tur på kanalen. Under färden passerar vi bland annat två av Sveriges tre akvedukter, nio slussar samt upplever den imponerande slusstrappan vid Berg. Innan turen på kanalen blir det tid för shopping i Ljungsbro, strax utanför Linköping. Här hittar vi ett fullt sortiment av Cloettas folkkära produkter till reducerade priser. Vi besöker även mysiga Brunneby Musteri och deras underbara gårdsbutik där man kan inhandla hemgjord äppelmust, gelé, sylt, saft, marmelad och mycket mer. 

Så ta chansen och följ med på en intressant och trevlig dagsresa till ett, som vi hoppas, sommarfagert Östergötland. Välkomna ombord!          

Göta kanal - Sveriges största underverk         

Status:
Fullt

Dagsprogram

Efter avslutad lastning färdas vi norrut mot Östergötland. Under resan stannar vi för morgonfika på mysiga och unika Café Columbia i Kisa. 1700-tals huset som under århundraden inrymt såväl apotek som emigrantbyrå drivs idag som café och emigrantmuseum. Sedan fortsätter vi norrut. Dagens första stopp blir i Ljungsbro för shopping i Cloettas butik. Därefter fortsätter vi till Brunneby Musteri. Klockan 14.00 avreser vi från Borensberg med M/S Wasa Lejon mot Berg. Resan går genom ett levande landskap med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. Vi passerar nio slussar och två akvedukter under resan. Under turen 
serveras vi lunch, som består av ugnsbakad lax med tillbehör. Vår ankomst till Berg  är beräknad till17.30. I Berg möter bussen upp igen för färd mot hemtrakterna efter en som vi hoppas trevlig tur till Östergötland. Vi stannar till längs vägen för kvällsfika. 
 

Powered by Travelize