Göta Kanal 1 dag

Göta Kanal 

- med Cloetta och Brunneby Musteri

Följ med oss på en trevlig dagstur på "Sveriges Blå Band" - Göta Kanal, när vi ger en tidigare favorit nytt liv. Vi besöker Cloettas fabriksbutik i Ljungsbro för att gotta oss bland konfektyr med varumärken som Kexchoklad, Ahlgrens Bilar, Center, Plopp och Polly. Därefter gör vi ett stopp vid Brunneby Musteri och deras gårdsbutik för att botanisera bland över 100 produkter från deras eget sortiment och ett stort blandat utbud av lokalproducerade delikatesser.

Efter våra besök är det äntligen dags att njuta av Göta Kanal med sträckan Borensberg-Berg ombord på M/S Wasa Lejon. Under färden njuter vi av en bit mat samtidigt som vi passerar två av Sveriges tre akvedukter, nio slussar samt upplever den imponerande slusstrappan vid Berg. 

Välkomna ombord!

Pris från:
1 395:-
Dagar:1
I RESAN INGÅR FÖLJANDE:
- Bussresa enligt program
- Kompetent busschaufför
- Reseledare med på hela resan
- Förmiddagsfika
- Besök på Cloetta i Ljungsbro
- Besök Brunneby Musteri
- Kanalresa Borensberg till Berg
- Lunch ombord på M/S Wasa Lejon
- Kvällsfika
- Moms enligt gällande regler

TILLÄGG/
Avbeställningsskydd 100:-/person

AVRESETIDER
06:00 Växjö hpl Tegnérkyrkogården
06.15 Hovmantorp
06.30 Lessebo
06:45 Eriksmåla Marknadsplatsen
07:00 Emmaboda Resecentrum
07:30 Nybro Resecentrum
08:00 Kalmar Rasta
Boka resa

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Dagsprogram

DAG 1 Efter avslutad lastning färdas vi norrut mot Östergötland. Under resan stannar vi för morgonfika hos Hargodlarna i Kisa. Dagens första stopp blir i Ljungsbro för shopping i Cloettas butik. Därefter fortsätter vi till Brunneby Musteri.

Klockan 14:00 avreser vi från Borensberg med M/S Wasa Lejon mot Berg. Resan går genom ett levande landskap med hus och herresäten från 1700– och 1800-talet. Under båtturen serveras vi lunch. Vår ankomst till Berg är beräknas till 17:30. I Berg mötes bussen upp igen för hemfärd. Vi stannar längs vägen för kvällsfika.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/7BussGöta Kanal med Cloetta och Brunneby Musteri 1 dagMer än 81 395:-Boka