Fira jul i Rostock 4dagar

Vill du promenera i stadens historiska centrum och upptäcka de gamla stadsmurarna, mysiga kaféer och små butiker och beundra de gamla byggnaderna som Mariakyrkan eller Nikolaikyrkan som byggdes under 1300-talet?

Följ med oss till hansastaden Rostock på en resa som sträcker sig över hela julhelgen. Rostock var under medeltiden en viktig del i Hansans handelsimperium. 

Julafton firar vi tillsammans på vårt fina Hotel Sonne i den historiska staden Rostock i Tyskland. 

För lite mer aktiv semester beger vi oss på en dagsutflykt till Karls Erlebis, en blandning av gårdsbutiker, godisfabriker och restauranger.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 Lastade och klara tar vi sikte mot Öresundsbron och därefter färjan från Gedser för resa till Rostock. Rast sker på lämpligt värdshus/motell. På färjan kan man få med sig något att äta eller ägna tiden åt att shoppa lite ombord. Vi anländer sen eftermiddag till Rostock och tar in på mysiga Hotel Sonne som ligger i den historiska stadskärnan. Efter incheckning fri tid för egna upptäckter av den vackra gamla stan.

Dag 2 Efter frukost är dagen fri för egna upptäckter och upplevelser av Rostocks historia fram till nutid. De flesta affärer och köpcentra har öppet till klockan 14:00 och det kanske passar att köpa en julklapp! Innan vi sätter oss till bords för en julaftonskväll med 3 rätters festlig tysk julmiddag är vi bjudna på eftermiddagskaffet.

Dag 3 Vi äter en härlig frukost innan det är dags för en utflykt till nöjesparken Karl Erlebnis. Här hittar vi attraktioner som klättervägg, akvarieäventyr, minigolf mm. Vi shoppar loss bland olika gårdsbutiker och godisfabriker och hittar allt ifrån unika gåvor till välsmakande produkter av mycket hög kvalité.

Dag 4 Efter en god frukost sker utcheckning och lastning av bussen. Sedan är det dags att ta farväl av Rostock  för den här gången. Vi lutar oss tillbaka i vår bekväma buss och tänker på och njuter av den upplevelse vi haft i Tyskland. Under hemresan blir det möjligheter till gränsshopping.

Hemfärden sker med raster vid motell/värdshus.

 

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Powered by Travelize