Dordogne, Frankrike

Dordogne, Frankrike

Upptäck en sagolik pärla i sydvästra Frankrike

Följ med DackeBuss på en oförglömlig resa till Dordogne - ett sagoland med natursköna omgivningar, anrika slott och levande byar med en kärlek till sitt lokala kök. 

Beläget i sydvästra Frankrike med närhet till Bordeaux kommer vi på resan få möta enastående natur, charmiga små byar placerade vid bergen med vidunderlig utsikt över floden Dordogne. På resan njuter vi av lokala smakupplevelser av hantverksoljor gjorda av valnötter och hasselnötter. Vi provsmakar kaviar och champagne, och självklart lokala viner tillsammans med bröd och ost. En resa ni bara inte får missa!

Sista dag för bokning är den 2 april 2020.

Med reservation för eventuella pris– och programförändringar.

Bussresan är klimatkompenserad!

Status:
Fullt

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Dagsprogram

DAG 1 Efter avslutad lastning påbörjar vi vår resa söderut mot Tyskland. Här stannar vi för övernattning i Bremen med gemensam middag på hotellet.

DAG 2 Efter en frukostbuffé på hotellet fortsätter vi vår resa. Vi stannar på lämpliga ställen för rast och lunch till självkostnadspris. Väl i Frankrike stannar vi i Compiegne för resans andra övernattning. Här avrundar vi resdagen med gemensam middag på hotellet.

DAG 3 Efter frukost sitter vi återigen ombord på bussen för den avslutande etappen till vårt resmål, Chancelade i Dordogne, Frankrike. Vi njuter av Frankrikes vackra natur på väg mot sydvästra delen av landet. Väl framme checkar vi in på vårt hotell, ett vackert och slottsliknande 4-stjärnigt boende.

DAG 4 Efter en god natts sömn njuter vi av frukosten som serveras och kanske en kortare promenad för att upptäcka hotellets omgivning. Därefter är det dags för resans första utflykt till Moulin de la Veyssiére med provsmakning av hantverksoljor gjorda av valnötter och hasselnötter. VI besöker även Caviar de Neuvic för provsmakning av deras kaviar samt 1 glas champagne. Därefter väntar egen tid att upptäcka området och njuta av lokala smakupplevelser och delikatesser.

DAG 5 Efter en lugn morgon med frukost beger vi oss till Estate of Tiregand Castle. Här får vi en rundtur samtidigt som vi provsmakar 4 olika viner tillsammans med bröd och ost. I övrigt väntar egen tid för fortsatta upptäckter av regionen.

DAG 6 På resans sjätte dag besöker vi Grotte de Rouffignac innan vi åker vidare till byn Domme. Här besöker vi gården Ferme de Turnac inkl. provsmakning. 

DAG 7 Efter 4 härliga dagar i vackra Dordogne är det nu dags att påbörja vår hemresa. Vi njuter av vackra omgivningar med stopp på lämpliga platser längs med vägen för mat till självkostnadspris. Middag på vårt stop-over hotell i Compiegne ingår.

DAG 8 Efter frukost  checkar vi ut och fort-sätter resan hemåt. Vi lämnar Frankrike bakom oss och stannar i Bremen för en sista över-nattning. Här samlas vi även för gemensam middag på hotellet.

DAG 9 Resans sista dag där vi tar oss från Tyskland och hem till Sverige. Vi stannar som tidigare dagar för rast på vägen hem och anländer till våra hemtrakter framåt kvällen.

Powered by Travelize