Dalarna ett Klassiskt resmål 5 dagar

Dalarna
En del av Sverige med klassiska besöksmål.

 

Följ med DackeBuss på en oförglömlig upplevelse av vårt vackra Sverige i sommarskrud när vi beger oss på en femdagars resa till Dalarna. På vår resa njuter vi av klassiska besöksmål där vi får upptäcka Falu Gruva och Sveriges mest kända hem —Carl Larsson-gården. Vi njuter av det mäktiga landskapet runt Siljan med stopp vid bryggan i Rättvik, ett besök i Nusnäs och tillverkningen av Dalahästarna, Zornmuseet och passande stopp längs med vägen. På resan besöker vi även Hildasholm Axel Munthes bröllopsgåva till hustrun Hilda , en raritet bland Dalarnas Trädgårdar.

Sista dag för bokning är den 18 maj 2020

Med reservation för eventuella pris– och programförändringar.

Bussresan är klimatkompenserad!

Status:
Fullt

Dagsprogram

DAG 1 Efter avslutad lastning påbörjar vi vår resa norröver mot Dalarna. Vi stannar för fika och lunch längs med vägen innan vi ankommer till Scandic Lugnet i Falun för gemensam incheckning, följt av gemensam middag på hotellet.

DAG 2 Efter en frukostbuffé på hotellet beger vi oss till Falu Gruva för en guidning under jord följt av ett besök i museet. Vi beger oss därefter vidare mot Sundborn. Vid ankomst sätter vi oss till bords och avnjuter en Världsarvsbuffé innan får guidning av Carl Larsson -gården och kvarnen (konsthallen). Kvällen fri för egna aktiviteter. Middag på egen hand alternativt om ni väljer att köpa till på hotellet se mer info under tillägg.

DAG 3 Resans tredje dag väntar Siljan runt. Vi börjar med ett stopp vid bryggan i Rättvik. Vidare färd mot Nusnäs för att titta på tillverkning av den populära Dalahästen. Därefter ett besök i Mora med lunch följt av ett besök på Zornmuseet. Under eftermiddagen åker vi södra sidan hem och stannar vid passande platser som är utmärkande för rutten. Kvällen fri för egna aktiviteter. Middag på egen hand alternativt om ni väljer att köpa till på hotellet se mer info under tillägg.Kvällen fri för egna aktiviteter. Middag på egen hand alternativt om ni väljer att köpa till på hotellet se mer info under tillägg.

DAG 4 Efter frukostbuffé på hotellet sitter vi åter upp på bussen för ännu en trevlig dag i omgivningarna kring Falun och Siljan. Vi börjar dagen på fina Hildasholm och dess underbara trädgårdar. Byggt 1910 som en gåva från Axel Munthe till hans 20 år yngre hustru Hilda Munthe. Därefter blir det lunch och vidare under eftermiddagen besöker vi Jobs Handtryck där vi får en visning av deras hantverk. Vi avslutar med besök och möjlighet till shopping på Leksands Knäckebröd.

DAG 5  Allt roligt har ett slut så även vår resa till Dalarna. Efter frukost och utcheckning styr vi bussen söderut och mot våra hemtrakter. Vi stannar för lunch och eftermiddagsfika.

Bra att veta! I  gruvan är det 5 grader varmt och lite smutsigt. Vi rekommenderar därför att man har en varm tröja på sig, och ett par skor man inte är rädd för att smutsa ned. Det är också ca 400 trappsteg att gå och därför viktigt att alla i sällskapet kan gå obehindrat.

 

 

 

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Powered by Travelize