Dagsresa till Eksjö Julmarknad & besök på Ljusboden i Hult

Landets mest stämningsfulla julmarknad utspelar sig traditionsenligt mitt i den unika trästaden och på Eksjö museum. Här förflyttas Du till en marknadsdag för 100 år sedan - känn doften av glögg och stöpta ljus, lyssna till klappret av hästhovar mot den hårda snön och se hur gediget hantverk utövas. Julmarknadens hantverkare visar och försäljer enriskransar, halmslöjd, keramik, silversmide, stöpta ljus, stickat, vävt, tovat och mycket mer.

Innan julmarknad besöker vi även den mysiga Ljusboden i Hult, som ligger på en gård i Kållarp 10km öster om Eksjö, där vi kan botanisera bland handstöpta ljus i alla dess färger och former.

Vi avrundar dagen med en vällagad jullunch på Vaxblekaregården, en av stadens äldsta gårdar med anor från 1600-talet och säger varmt välkomna till en trevlig dagsresa med julen som inramning.

Tveka inte utan försäkra dig om en plats redan i dag. Antalet platser är begränsat!

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 Efter avslutad lastning går färden mot Eksjö och resans första mål är Ljusboden i Hult. Här stöper och gjuter man alla sina ljus själva.

Vi får möjlighet att handla av alla deras produkter. En inspirerande butik som förutom alla ljus innehåller hantverk från ett 65-tal konsthantverkare. Dessutom säljer de produkter för hem och trädgård bl.a. motorsågskonst. Här dricker vi också vårt förmiddagskaffe.

Kl.12.00 är vi på plats inne i Eksjö Centrum där vi under några timmar besöker julmarknaden.

Gamla Stan och Eksjö Museum är fyllt med utställare/hantverkare som bjuder ut sina varor. I luften känner vi julens dofter från glögg, pepparkakor, karameller och mycket annat.

Förhoppningsvis skall den dova gatubelysningen med lite nyfallen snö ge en fin inramning.

Ca kl 14:30 samlas vi på mysiga och annorlunda Vaxblekaregården i Eksjö för avnjuta en jullunch À la carte. Mätta och belåtna sitter vi upp i bussen och startar återresan mot hemtrakterna.

Förhoppningsvis finns några fina julklappar och idéer inför den stundande helgen i bagaget.

Åter i Kalmar cirka 20.00.

 

Bra att veta

Dacke Buss äger rätten att ställa in resan om inte ett minsta antal på 35 resenärer har uppnåtts. Vid resor som inkluderar en övernattning eller fler meddelar vi senast 25 dagar före planerad avresa, för kortare resor gäller 14 dagar.

Bokningen blir bindande när ni fått en skriftlig bokningsbekräftelse.

Vi ber även att ni innan bokning alltid läser våra resevillkor noggrant. Ni hittar dem längst ner på vår hemsida.

Powered by Travelize