Irland 2018 med flyg & buss!

Avresa: 22/5 2018 

Upplev Irland med Dacke Buss med dess underbara landskap, havet, kusten med fantastiska klippväggar, storstäder och spännande kulturhistoria. De underbara små byarna som ligger gömda i små dalar och kustvikar som ligger på den gröna ön. För att inte tala om små och större städer som bara utstrålar sin vänlighet och gott humör med sin stolta befolkning som man kan lära att känna över en Guiness eller en whiskey på puben.

Så följ med oss även du på en spännande personligt utvald resa på de små vänstertrafikerade vägarna och upplev ängar med blommor, piskande vågor i detta härliga land.

OBS! Förutom Kastrup i Danmark utökar vi avresan från Arlanda i Stockholm. 

OBS! Reseprogrammet är inte 100% klar ännu.

Kontakta oss och lämna intresseanmälan redan nu

Clifs Of Moher

Dagsprogram

Dag 1/Tisdag  Kalmar-Kastrup-Dublin

Tidig avresa från Borås på morgonen, på vägen mot flygplatsen. Vi kör söder ut mot Kastrup via Öresundsbron för flygresa till Dublin med SAS. Vid framkomst checkar respektive resenär in sig på flyget. Under flyget över finns möjlighet att köpa lunch/fika. Vår buss med chaufför hämtar oss på flygplatsen för vidare transport och incheckning på vårt hotell Academy Plaza Hotel under vår vistelse i Dublin. Vi bor mitt i hjärtat av staden, med gångavstånd till shopping, Temple Bar, Trinity Collage, gallerier och flera andra kända turistmål. Vi bekantar oss med staden under eftermiddag/kväll. Gemensam middag på hotellet.

http://www.academyplazahotel.ie/en/

Dag 2/ Onsdag Dublin

Vi inleder dagen med att upptäcka Dublin tillsammans med vår guide som nu kommer att vara med oss under de kommande dagarna. Vi får bl.a. se Trinity College med unika Book OF Kells, parlamentsbyggnaderna och St Patricks Cathedral. Efter guidningen äter vi en gemensam lunch på Guinness Storehouse, 1837 Bar and Brasserie. När vi ändå är på plats tar vi en visning och guidad tur på Guinness.  Som avslutning på denna heldag blir det på kvällen blir det irländsk afton med mat, musik och Irländsk dans.

http://www.clarionhotelliffeyvalley.com/

Dag 3/ Torsdag Dublin-Galway

Idag tar vi oss till västra delen av Irland och det natursköna Connemaraområdet. Här ligger Kylemore Abbey vackert och vi besöker den magnifika byggnaden med den tillhörande viktorianska trädgården. Gemensam lunch under dagen. Därefter beger vi oss till Galway där vi bor över natten. Galway är en livlig och charmig stad som ligger fint vid Galway Bay. Gemensam middag på hotellet.

http://www.flanneryshotelgalway.com/

Dag 4/ Fredag Galway-Tralee

Vi lämnar Galway och åker genom det spännande klipplandskapet Burren. Ett trevligt stopp på vägen är Burren Smokehouse Visitor Centre, känt för sin rökta lax. Där vi också äter dagens lunch. Vi fortsätter sedan till de storslagna klipporna Cliffs of Moher som stupar 200 m rätt ner i Atlanten. Detta är Irlands mest fascinerande naturfenomen och härifrån får vi vidunderliga vyer. Färden fortsätter söderut till Tralee, där vi ska bo två nätter.

http://www.manorwesthotel.ie/

Dag 5/ Lördag Ring of Kerry

Idag färdas vi runt Ring of Kerry, en av Irlands mest populära rutter och som går runt halvön Iveragh. Turen går genom ett sceniskt landskap med storslagen natur, vackra vyer ut över havet och genom pittoreska byar. Gemensam lunch under dagen. Vi besöker Kerry Bog Village Museum i Glenbeigh som visar hur irländarna levde på 1700-talet och gör även ett stopp i trevliga Killarney innan återresan till Tralee.  Gemensam middag på kvällen.

http://www.manorwesthotel.ie/

Dag 6/ Söndag Tralee-Waterford

Idag tar vi oss till kristallstaden Waterford som är Irlands äldsta stad och grundad av vikingar. På vägen stannar vi för att prova den kända whiskeyn Jameson och vi får också en rundvisning på destilleriet i Midleton. Gemensam lunch under dagen.

Väl framme i Waterford besöker vi Waterford Crystal. Övernattning i Waterford . Gemensam middag på kvällen.

http://www.vikinghotelwaterford.ie/

Dag 7/Måndag Waterford-Dublin

På vår väg till Dublin stannar vi i Kilkenny, inte minst känt för sitt öl. Här finns en medeltida stadsdel med smala gränder och historiska hus som är trevlig att upptäcka. Vi fortsätter till en av Irlands vackraste trädgårdar Powerscourt Estate Garden, där vi även äter dagens gemensamma lunch innan vi får egen tid att strosa runt och njuta av all växtlighet och besöka slottets butiker och kafé. Därefter åker vi till vårt hotell i centrala Dublin, samma hotell där vi tillbringade våra 2 första nätter. Här säger vi tack och hej då till Eva som inte följer med oss till flygplatsen dag 8.

Gemensam middag på kvällen.

Dag 8/ Tisdag hemresa Dublin – Kalmar

Efter frukost och utcheckning säger vi tack och farväl för denna gång

Transfer till flygplatsen, och på Kastrup väntar vår buss för transport till hemorten.

Flygtider med SAS direktflyg.

2018-05-01 10:30 - 11:45 Flyg Köpenhamn - Dublin

2018-05-08 12:30 - 15:40 Flyg Dublin - Köpenhamn 

 

Powered by Travelize